top of page
  • Foto van schrijverGodfried Hartkamp

Met animatie is écht alles mogelijk


Wil je je product of dienst simpel en snel uitleggen zodat iedereen het begrijpt? Met een animatie of explainer video is werkelijk alles mogelijk.


Animaties worden vrijwel altijd ingezet om iets uit te leggen. Een animatie kan een complex concept eenvoudig visueel duidelijk maken. Het grote voordeel van een animatie is dat je bepaalde dingen kan laten zien die in de werkelijkheid niet mogelijk zijn. Bijvoorbeeld hoe een ingewikkelde machine werkt of hoe micro organisme zich in het menselijk lichaam zich gedragen.


Animator Bram van de Vossenberg van Foxmountain maakt 2D en 3D animaties, motion graphics, visual effects en andere grafische oplossingen.

“Het mooie van animatie is dat er geen einde is aan creativiteit, echt alles kan. De bekendste visual effects zijn natuurlijk explosies enzo. Maar tegenwoordig in grote filmproducties is vrijwel niets meer echt. Alles is computer gegenereerd.”

Animatie video's zijn vaak makkelijker te begrijpen dan tekst of zelfs live-action video's, omdat ze de aandacht van de kijker vasthouden en de informatie op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier presenteren.


Kijk hier aflevering 2 van de Verhaalmakers vodcast met Bram van de Vossenberg van Foxmountain over animaties en motion graphics


Wil je meer weten over de inzet van animaties voor jouw product of dienst?

Neem contact op of plan een afspraak

Comments


bottom of page