top of page
  • Foto van schrijverGodfried Hartkamp

Video marketing trends voor 2023


Waar gaan we in 2023 meer van zien en van horen? Wat zijn inzichten, wat is ‘here to stay’ en hoe kan je video dit jaar succesvol inzetten voor jouw bedrijf? We hebben de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet. Lees hier ons blog artikel over de trends voor 2023 op het gebied van video, marketing & storytelling


De Inzichten


Om met de inzichten te beginnen. Afgelopen week publiceerde het Amerikaans videomarketing bedrijf Wyzowl hun State of Video Marketing survey Een onderzoek dat Wyzowl jaarlijks uitvoert om inzicht te krijgen in hoe bedrijven video inzetten. Wat zijn de huidige trends en ontwikkelingen van videomarketing? Wat zijn de meest in-het-oog-springende inzichten:


Video marketing is definitely not showing any signs of slowing down - it’s here to stay and it’s only getting bigger and better
  • Video is een marketingtool dat inmiddels door 9 van de 10 bedrijven wordt ingezet.

  • Het hoogste percentage marketeers ooit (96%) ziet video als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie.

  • Naast YouTube (90%), Facebook (86%), en Instagram (79%) is LinkedIn (79%) een van de meest gebruikte video marketing platforms.

Storytelling is here to stay


Het vertellen van verhalen via video's is en zal altijd belangrijk blijven. Dat is geen trend, maar dé basis voor elke vorm van video productie. Storytelling stelt de kijker in staat om zich te identificeren met de personages en die in de video worden gepresenteerd. De emoties die dat opwekt is de brandstof om een emotionele connectie met de kijker te maken. Video kan als geen ander medium uitdrukking aan die emoties en jouw boodschap versterken.


De nieuwe video voor de campagne Laat je telefoon je toekomst niet stelen van Interpolis gemaakt door Wefilm is daar het zoveelste bewijs van.


Voor elk doel een andere video.


We zullen meer en vaker zien dat bedrijven video inzetten voor verschillende doelen. Was afgelopen jaren een over-all bedrijfsvideo onmisbaar op je website nu is video een vast onderdeel in de totale online marketingstrategie. In elke fase van de customer journey worden verschillende type video’s ingezet om je marketingdoelen te halen. Teaser video’s en video ad’s voor meer zichtbaarheid op social media, een animatie om een complex product uit te leggen, een branding video om je merkbekendheid te vergroten. Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt verwachten we dat vraag naar recruitment & employer branding video’s zal toenemen.


Gepersonaliseerde video's en AI


Gepersonaliseerde video's zullen steeds meer gebruikt worden om de klantrelatie te versterken en meer gerichte marketing campagnes te lanceren. Denk aan interactieve video’s met klikbare elementen of video’s die echt op maat gemaakt worden voor één persoon of een kleine groep. AI (artificial intelligence) zal ook voor de creatie van video revolutionaire mogelijke creëren. Denk aan app’s waarbij je, vergelijkbaar als ChatGPT, een tekst upload die vervolgens door een avatar in video wordt weergegeven.


LinkedIn-video is in opmars


Terwijl korte video’s op TikTok, YouTube Shorts en reels op Instagram en Facebook razend populair zijn, bleef het aanbod op LinkedIn een tikkeltje achter. Maar met de uitrol van LinkedIn creator modus komt daar nu verandering in. Om te beginnen krijgt iedereen die creator modus activeert toegang tot live video. Daarnaast, zo blijkt uit het onderzoek van Wyzowl, is LinkedIn voor 79% van de marketeers het meest gebruikte en effectieve video marketing platform. Daarmee staat LinkedIn op gelijke voet met Instagram (79%) en laat het populaire TikTok (35%) ver achter zich.

Mijn voorspelling is dat de ‘short video’ trend die op andere platformen een succes is ook op LinkedIn wint aan populariteit. Daar komt bij dat LinkedIn het mogelijke gaat maken voor gebruikers video's en afbeeldingen in dezelfde post kunnen plaatsen.Aan de slag met video


Wil je in 2023 aan de slag met video? Focus je dan niet te alleen op die ene bedrijfsfilm, maar maak video een vast onderdeel in de totale online marketingstrategie. Maak een plan en bedenk welk met type video's je je doelen kunt realiseren. Heb je een vragen of advies nodig?


Comments


bottom of page