top of page
  • Foto van schrijverGodfried Hartkamp

Waarom juist nu investeren in online video


work at home corona covid-19 online video

Nu we door de coronacrisis veel meer thuis zitten, is online zichtbaarheid belangrijker geworden dan ooit. Met online video kun je snel en eenvoudig je product onder de aandacht brengen bij klanten en laten zien waar jij voor staat.


Minder offline contact met klanten

De coronamaatregelen hebben het leven van veel ondernemers flink op zijn kop gezet. Opdrachten gaan niet door, de winkel moet dicht, mensen werken thuis en communiceren grotendeels online. Een netwerkborrel, een bedrijfsevenement of een koffietje met relaties zit er voorlopig niet in. Hierdoor hebben ondernemers veel minder offline contactmomenten met potentiële klanten. Dat maakt het lastiger om in verbinding te blijven staan met je klant.


Belang van online zichtbaarheid tijdens corona

Online zichtbaarheid vergroot de kans dat je merk of product onder de aandacht komt bij je netwerk, relaties en potentiële klanten. Klanten willen weten wie je bent en waar je voor staat. In deze tijd is het juist belangrijk om online zichtbaar te blijven en je verhaal te vertellen. Klanten zijn veel meer online actief. Alle offline diensten worden online voortgezet. Webshops zien hun omzet explosief stijgen. Mensen brengen veel meer tijd door op social media. Online is dus de plek waar je als merk op dit moment impact kunt maken.


Video verbetert je online zichtbaarheid

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw verhaal online kunt vertellen en verspreiden. Video is een toegankelijke manier om in korte tijd veel informatie te verstrekken. Als je video op de juiste manier inzet kun je jouw doelgroep niet alleen sneller, maar ook langer boeien. Daarnaast kun je met video een persoonlijke band met je publiek opbouwen. Geef je klanten een kijkje in de keuken of vertel een inspirerend verhaal. Hiermee win je het vertrouwen bij potentiële klanten waardoor ze sneller geneigd zijn om jouw product te kopen.


Mensen kijken veel meer naar video

Mensen lezen tegenwoordig nauwelijks lange teksten. Met video kun je impact maken. Hierdoor bereik je een nog groter publiek, waardoor je jouw naamsbekendheid vergroot. Zeker als je jouw video verspreid via YouTube en andere socialmediakanalen zoals Instagram en Facebook. Nog niet overtuigd van de impact van video? Een aantal feiten op een rijtje:


  • Een derde van de online activiteit wordt besteed aan het bekijken van video

  • 59% van de leidinggevenden zegt dat als zowel tekst als video beschikbaar zijn over hetzelfde onderwerp, ze eerder voor video zullen kiezen. (via wordstream)

  • Online videoconsumptie in 2021 zal groeien naar gemiddeld 100 minuten per persoon per dag. (via zenithmedia)

  • Korte video’s beter werken. B2B video’s langer dan 2 minuten worden voor minder dan 50% afgekeken. (via marketingcharts)


Online video voor elke fase in je customer journey

Of je nu nieuwe klanten wilt aantrekken, je conversie wilt verhogen of de betrokkenheid bij bestaande klanten wilt versterken. Online video komt van pas in elke fase van de customer journey. Welk verhaal vertel jij als ondernemer waarin je publiek centraal staat? Een verhaal dat boeit, een verhaal dat inspireert, een verhaal dat verbindt.


Wil je weten wat we moet online video voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Comments


bottom of page